21-08-2022 kl. 10:30

Højmesse - 11. søndag efter trinitatis

Torsdag 6. oktober 2022

Fælles foredrag med Nils Malmros i Frederiks

Hør Nils Malmros fortælle om filmen, dens tilblivelse og de bagved liggende begivenheder.
Nils Malmros' 'Sorg og glæde' tager sit udgangspunkt i vinteren 1984. Filminstruktøren Johannes har været ude for at holde et foredrag, og da han kommer hjem er katastrofen sket. Hans kone Signe har i en psykose dræbt deres ni måneder gamle datter, Maria. Smerten er ubærlig, men Johannes er alligevel opsat på at beskytte sin kone mod et retssystem, der kan være uforstående. Han vil derfor gøre, hvad han kan for at hjælpe hende, for han føler selv skyld for hendes situation.
Sammen med en retspsykiater forsøger Johannes at finde nøglen til en forståelse af den ulykkelige hændelse, hvilket betyder en granskning i fortidens forelskelse, jalousi og ofte altoverskyggende filmarbejde. I sin søgen finder Johannes frem til vigtige ting i livet, der giver håb for en gensidig og moden kærlighed.
Nils Malmros er kendt for sine meget personlige film, der skildrer alt fra hans barndom (Lars Ole, 5.c), ungdom (Kundskabens træ) til en skandalesag, som involverede hans far (At kende sandheden). Alligevel fremstår 'Sorg og glæde' som den mest personlige til dato, idet instruktøren selv har gennemgået samme forløb som sit alter ego, Johannes, i filmen. Flere scener beskæftiger sig med nogle af hans mest kendte værker som 'Kundskabens træ' (1981) og Skønheden og udyret (1983).
'Sorg og glæde' har Jakob Cedergren (Frygtelig lykkelig) i rollen som Johannes, og i den krævende rolle som hans maniodepressive kone ses Helle Fagralid fra 'Forbrydelsen'.
Samarbejdspartnere: Ældre Sagen Karup-Fjends, Karup og Frederiks Menighedsråd.
Entré: 125 kr.

13. oktober 2022

Sangaften med Anne-Mette Sohn

Glæd dig til en aften med den nye højskolesangbog