21-08-2022 kl. 10:30

Fredag 30. september 2022

Fredagshjørnet i Karup Sognegård

Musik som fælles sprog v/Lone Engsig Hvam

Musik er vores fælles sprog. Det er et fællesskab der byder os velkommen, uanset alder og udfordring. Det stiller ingen krav, men det inviterer os ind i et rum, hvor vi er sammen om en glæde ved toner, sprog og minder.

Musikken ligger et forunderligt sted i os. Selvom vi rammes af tidens tand, at minder og kunnen bliver sløret, så får kendte sange og salmer os til at mærke en tid som var. Og på den måde vækkes små lykkeglimt til live.

Jeg hedder Lone Engsig Hvam og har en hverdag fuld af musik. Blandt andet i selskab med unge med forskellige udfordringer og handicaps og som leder af et kor i Socialafdelingen i Holstebro.

Jeg besøger ofte plejecentre og beskyttede tilbud, med mit rullende klaver og en række sange og salmer, fra de gode gamle dage og med FÆLLESSANG som omdrejningspunkt.

Jeg glæder mig over, at jeg skal besøge jer i Karup, med mit foredrag: Musik som vores fælles sprog.

Her vil jeg dele små fortællinger fra mit hverdagsliv, om nogle af de mennesker, jeg har mødt på min vej, for hvem musikken har givet et rum og en stemme. Blandt andet den unge mand med udviklingshæmning, den ældre demente kunstner og den socialt udsatte.

Foredraget er en vekselvirkning mellem fællessang, solosang og fortælling.

13. oktober 2022

Sangaften med Anne-Mette Sohn

Glæd dig til en aften med den nye højskolesangbog

6. oktober 2022