27-11-2021 kl. 09:30

03-12-2021 kl. 09:30

Dagplejejul

Fredagshjørnet

Alle er hjerteligt velkomne i Fredagshjørnet i sognegården den sidste fredag i måneden kl. 14.30-16.30 (fast tidspunkt - hvis ikke andet er nævnt).

Kaffe, foredrag og hyggeligt samvær er ganske gratis! Så kom og vær med - og tag gerne din nabo med!

-------------------------------------------------------------------------------

Program efterår 2021:

-----------------------------

Fredag d. 27. august kl. 15.00

- med hyggeligt samvær, aftensmad og besøg af tidligere sognepræst i Ikast, Kai Bohsen

Emnet for eftermiddagen er: Humor og muntre historier fra kirkens verden.

En del mennesker har en opfattelse af, at har man noget med kirke og kristendom at gøre, er alt trist og gabende kedsommeligt. Men humor findes i høj grad i bibelen, ligesom humor og muntre oplevelser findes i stor stil i den kirkelige hverdag. Humor er simpelthen en måde at overleve på. Det vil foredraget belyse gennem eksempler fra bibelen og fra mange års præstetjeneste i folkekirken.

Denne eftermiddag slutter med fællesspisning. Ønsker man at spise med, er prisen 60 kr.

Tilmelding til fællesspisningen senest 18. aug. til: tlf. 21748851 eller 27521851 eller mail: drakenvej24@gmail.com. Man er også velkommen til foredraget uden at spise med!

------------------------------------------------------------------------------

Fredag d. 24. september kl. 14.30

Vi får denne eftermiddag besøg af Valgmenighedspræst Ronald Risvig, tidl. Aulum

Emne: ”MATADOR OG KRISTENDOM - fortællinger om vort liv”

Den folkekære tv-serie Matador er omdrejningspunkt for foredraget, og for en bog - af samme navn - om hvordan de kristne værdier afspejler sig i hverdagen i det korsbækske miljø. Gennem foredraget kommer vi tæt på Korsbæks borgere, som de lever med intriger, kærlighed og en forløsende humor.  Det er Rosvigs erfaring, at foredraget åbner for nye sider for tilhørerne af såvel Matador som kristendom - så det kan forbindes med det enkelte menneskes eget liv. Under den historiske og folkekære fortælling, som vi spejler os i - ligger evangeliet indlejret som en "folkelig prædiken"

"For mig, siger Lise Nørgaard, har det været en fornøjelse at læse bogen om "Matador og Kristendom", der sætter Matador ind i en hel ny sammenhæng. For mange mennesker har gjort deres tanker om Korsbæk og dens borgere, men denne fremstilling er i hver tilfælde original."

------------------------------------------------------------------------------

Fredag d. 29. oktober  kl. 14.30

Tidl. sygehuspræst Preben Kok, Vejle: Slip Livet Løs

Foredraget bygger på Preben Koks bog "Slip livet løs", og han taler om at slippe tøjlerne, erkende magtesløsheden og give slip på skyldfølelsen.
Han gør op med en række forestillinger og vaner, som det moderne menneske kæmper med i sin hverdag og illusionen om det perfekte liv. Preben Kok taler om at erkende sårbarheden og slippe ud af kontrolbegrebet - vi skal ikke have styr på det hele. Hvilken rolle spiller troen og kirken i den forbindelse?

----------------------------------------------------------------------------

Fredag d. 19. november  kl. 14.30

En eftermiddag om den ny Højskolesangbog

Med sangene som udgangspunkt deler Anna Odgaard Eyermann nogle af de overvejelser, der følger med arbejdet med en ny udgave af Højskolesangbogen.

Alle udgaver af Højskolesangbogen har deres særkende. Det gælder naturligvis også den nye 19. udgave, som både er en fortsættelse af traditionen og en fornyelse, farvet af samtiden.

Anna Odgaard Eyermann vil med afsæt i sangene pege på nye retninger i Højskolesangbogen og fortælle om udvalgets overvejelser i forbindelse med udvælgelsen.

Foredragsholderen er  kirkemusiker, korleder og komponist, medlem af det udvalg, der redigerede den nye udgave af Højskolesangbogen 2020.

-----------------------------------------------------------------------------

Fredag d. 10. december  kl. 14.30

Julehygge

Så skal der som sædvanlig julehygges.

Vi skal ud over kaffen synge en masse, have nogle konkurrencer, en julehistorie og en andagt som afslutning.

-------------------------------------------------------------------------------

Gruppen bag Fredagshjørnet:

Jane Lenler-Eriksen  (tlf. 28142192 eller 97102152)

Gurli Bräuner  (tlf. 97101704)

Signe Madsen  (tlf. 27486148)

Tove Jensen (tlf. 27511851)

Thorvald Jensen  (tlf. 2174 851)

Knud C. Nielsen (tlf. 97101553 eller 50411327)

Johanne Langdal Rindsig (tlf. 97101983)

Helle Bærnholdt (tlf. 24460675)

27. november 2021

Fredslysgudstjeneste lørdag d. 27. november kl. 9.30