14-03-2021 kl. 10:00

01-04-2021 kl. 16:30

Nadvergudstjeneste - Skærtorsdag

Fredagshjørnet

Alle er hjerteligt velkomne i Fredagshjørnet i sognegården den sidste fredag i måneden kl. 14.30-16.30 (fast tidspunkt - hvis ikke andet er nævnt).

Kaffe, foredrag og hyggeligt samvær er ganske gratis! Så kom og vær med - og tag gerne din nabo med!

-------------------------------------------------------------------------------

Program Forår 2021:

Fredag d. 29. januar  kl. 14.30

En eftermiddag om den ny Højskolesangbog

Med sangene som udgangspunkt deler Anna Odgård nogle af de overvejelser, der følger med arbejdet med en ny udgave af Højskolesangbogen.

Alle udgaver af Højskolesangbogen har deres særkende. Det gælder naturligvis også den nye 19. udgave, som både er en fortsættelse af traditionen og en fornyelse, farvet af samtiden.

Anna Odgård Eyermann vil med afsæt i sangene pege på nye retninger i Højskolesangbogen og fortælle om udvalgets overvejelser i forbindelse med udvælgelsen.

Foredragsholderen er  kirkemusiker, korleder og komponist, medlem af  det udvalg der redigerede den nye udgave af Højskolesangbogen 2020.

------------------------------------------------------------------------------

Fredag d. 26. februar  kl. 14.30

Denne eftermiddag får vi besøg af tidligere sognepræst i Ikast, Kai Bohsen.

Emnet for eftermiddagen hedder Humor og muntre  historier fra kirkens verden.

En del mennesker har en opfattelse af, at har man noget med kirke og kristendom at gøre, er alt trist og gabende kedsommeligt. Men humor findes i høj grad i bibelen, ligesom humor og muntre oplevelser findes i stor stil i den kirkelige hverdag.

Humor er simpelthen en måde at overleve på. Det vil foredraget belyse gennem eksempler fra bibelen og fra mange års præstetjeneste i folkekirken.

------------------------------------------------------------------------------

Fredag d. 26. marts  kl. 14.30

1000 og én kilometers eventyr til fods gennem hjertet af Mellemøsten

De 1000 kilometer er distancen jeg, Marcus Hornum Bing, tilbagelagde i Mellemøstens ubarmhjertige natur. Den éne for alle de gange jeg trådte ind gennem dør og teltdug for at møde næstekærligheden.

Den 9. februar 2019 forlader jeg dansk jord med fly mod Jordans pulserende hovedstad Amman. Jeg vil opleve Mellemøsten - indefra. Uden hjælp. Til fods. Jeg vil gå fra grænsen mellem Syrien og Jordan over Sinai-halvøen og til det afrikanske kontinent. Gennem hjertet af det Mellemøsten, jeg kun har set på fjernsyn. Jeg vil se islam med egne øjne og mærke muslimernes samfund med egen krop - er det alt sammen, som jeg bliver fortalt herhjemme?

I min rygsæk ligger et lille Dannebrog, et felttestamente og et gyldent Rex-mærke, som i hede ørkener, skyhøje bjerge og ruskende regnstorme driver mig frem. I hjertet bærer jeg eventyrlysten og efterhånden tolerancen til at se Mellemøsten med mellemøstlige øjne  - men med et rødt-hvidt hjerte.

Mit navn er Marcus Hornum Bing og jeg har gået 1000 kilometer til fods gennem Mellemøsten. I mit foredrag fortæller jeg om mine oplevelser med mennesker, natur og kultur. Jeg beretter om det forhold til Gud, jeg oplevede i Mellemøsten. Og i mig selv. Om hvordan ensomheden nok er enorm som ene mand i ørkenen - men endnu større, når man kommer hjem igen. Jeg fortæller om forberedelserne til to måneder med to par underbukser, en sovepose, et telt og 70 dage under 1000 og én nats stjernehimmel. Og så viser jeg naturligvis en masse billeder og film fra rejsen. Undervejs er der mulighed for samtale og spørgsmål.

----------------------------------------------------------------------------

Fredag d. 23. april  kl. 14.30

Journalist på Livstid

Kaj Hartmeyer fra TV MIDTVEST kommer til Karup og vil fortælle om sit liv som journalist.

Efter sin soldatertid på Flyvestation Karup og en læreruddannelse i skive, blev det journalistikken, der tog over. Fra 1974 i Danmarks Radio og fra 1989 i TV MIDTVEST, som nyhedsredaktør og studievært. Sidenhen også som TV fotograf med mange spændende rejseopgaver rundt omkring i hele verden.

Et foredrag med mange små anekdoter og beretninger fra nær og fjern. Vi vil også se klip fra nogle af hans programmer, bl.a. rejseserien Norden rundt i 80 dage.

-----------------------------------------------------------------------------

Fredag d. 28. maj  kl. 13.00 fra kirken i bus - hjemkomst.senest kl. 18.00

På udflugt med Veteranbanen mellem Bryrup og Vrads

Vi skal denne forhåbentlige dejlige forårs/sommer eftermiddag køre med det gamle veterantog gennem en skøn natur fra Bryrup til Vrads.

Her får vi kaffe/kage på den gamle station.

Senere går turen til Himmelbjerget, og ender i Gl. Ry, i Sct. Sørens kirke, hvor vi holder en lille andagt. Denne kirke har på mange måde den samme historie som Karup kirke, nemlig som valfartskirke.

Oprindelig har der været en lille romansk kvaderstenskirke på stedet. Formodentlig i begyndelsen af 1300-tallet opstod der en kult omkring en kilde i Rye Sønderskov en lille kilometer vest for kirken, idet kilden som i Karup mentes at have helbredende virkninger. Kilden blev viet til den hellige Søren (Severin), som enten kan være en lokal helgen eller en fransk biskop.

Vi har hele eftermiddagen en erfaren og professionel guide med på turen.

Tilmelding nødvendig senest 19. maj til Jane (9710 2152) eller Thorvald (2174 8851).

-------------------------------------------------------------------------------

Gruppen bag Fredagshjørnet:

Jane Lenler-Eriksen  (tlf. 2814 2192)

Gurli Bräuner  (tlf. 9710 1704)

Signe Madsen  (tlf. 2748 6148)

Knud C. Nielsen (tlf. 9710 1553)

Tove og Thorvald Jensen  (tlf. 2174 8851)

Johanne Langdal Rindsig (tlf. 9710 1983)

Helle Bærnholdt (tlf. 2446 0675)

8. januar 2021

Gældende restriktioner for kirken som følge af COVID-19

Max. 21 deltagere, max. 30 min. og ingen fællessang