23-01-2022 kl. 10:00

06-02-2022 kl. 10:00

Kirkekaffe

Fredagshjørnet

Alle er hjerteligt velkomne i Fredagshjørnet i sognegården den sidste fredag i måneden kl. 14.30-16.30 (fast tidspunkt - hvis ikke andet er nævnt).

Kaffe, foredrag og hyggeligt samvær er ganske gratis! Så kom og vær med - og tag gerne din nabo med!

-------------------------------------------------------------------------------

Program forår 2022:

-----------------------------

Fredag d. 28. januar kl. 14.30

Journalist på Livstid

Kaj Hartmeyer fra TV MIDTVEST kommer til Karup og vil fortælle om sit liv som journalist.

Efter sin soldatertid på Flyvestation Karup og en læreruddannelse i Skive, blev det journalistikken, der tog over.

Fra 1974 i Danmarks Radio og fra 1989 i TV MIDTVEST, som nyhedsredaktør og studievært. Sidenhen også som TV fotograf med mange spændende rejseopgaver rundt omkring i hele verden.

Et foredrag med mange små anekdoter og beretninger fra nær og fjern.

Vi vil også se klip fra nogle af hans programmer, bl.a. rejseserien Norden rundt i 80 dage

Fredag d. 25. februar kl. 14.30

1000 og én kilometers eventyr til fods gennem hjertet af Mellemøsten

De 1000 kilometer er distancen jeg, Marcus Hornum Bing, tilbagelagde i Mellemøstens ubarmhjertige natur.

Den éne for alle de gange jeg trådte ind gennem dør og teltdug for at møde næstekærligheden.

Den 19. februar 2019 forlader jeg dansk jord med fly mod Jordans pulserende hovedstad Amman. Jeg vil opleve Mellemøsten  - indefra. Uden hjælp. Til fods. Jeg vil gå fra grænsen mellem Syrien og Jordan over Sinai-halvøen og til det afrikanske kontinent. Gennem hjertet af det Mellemøsten, jeg kun har set på fjernsyn. Jeg vil se islam med egne øjne og mærke muslimernes samfund med egen krop  - er det alt sammen, som jeg bliver fortalt herhjemme?

Mit navn er Marcus Hornum Bing,  jeg har gået 1000 kilometer til fods gennem Mellemøsten. I mit foredrag fortæller jeg om mine oplevelser med mennesker, natur og kultur. Jeg beretter om det forhold til Gud, jeg oplevede i Mellemøsten, og i mig selv. Om hvordan ensomheden nok er enorm som ene mand i ørkenen - men endnu større, når man kommer hjem igen. Jeg fortæller om forberedelserne til to måneder med to par underbukser, en sovepose, et telt og 70 dage under 1000 og én nats stjernehimmel. Og så viser jeg naturligvis en masse billeder og film fra rejsen. Undervejs er der mulighed for samtale og spørgsmål.

I min rygsæk ligger et lille Dannebrog, et felttestamente og et gyldent Rex-mærke, som i hede ørkener, skyhøje bjerge og ruskende regnstorme driver mig frem. I hjertet bærer jeg eventyrlysten og efterhånden tolerancen til at se Mellemøsten med mellemøstlige øjne  -  men med et rødt-hvidt hjerte.

Fredag d. 25. marts  kl. 14.30

Denne dag får vi besøg af Elsebeth og Per Hauge, Vinderslev.

De vil fortælle og vise billeder fra Guds vidunderlige skaberværk set gennem et kamera.

De har begge gennem mange år fotograferet fugle, sommerfugle, blomster, insekter på få milimter og en finhval på 17 meter og 30 tons, alt sammen i Danmark.

Undervejs synger vi nogle salmer der siger noget om Guds skaberværk.

Fredag d. 29. april kl. 14.30

”Karsten kort buks”, som er lig med Naturvejleder Karsten Hansen fra  Ø-Hornum, får vi besøg af denne eftermiddag.

Karsten har utrolig mange emner at tage fat på, men denne eftermiddag vil han især fortælle om originaler, han har mødt, og som han mener vi alle møder en del af, f.eks. Cykel Holger, Smede Peter, frk. Sørensen, Lille Poul m.fl.

I samme person møder vi en landmand, en planteskole ejer, en organist, en fordragsholder af Guds nåde, og en naturformidler samt meget mere.

-------------------------------------------------------------------------------

Fredag d. 20. maj - Busudflugt til Vedersø

Fra kirken kl. 12.30 – hjemkomst ca. kl. 18.00

I Vedersø besøger vi Kaj Munks gl. præstegård.

Vi får et fint kaffebord på en gård, hvor vi også skal høre om dens ret specielle historie.

Vi ender i Vedersø kirke, hvor der holdes en kort afslutning.

Tilmelding nødvendig senest 10. maj

til Tove og Thorvald på tlf. 27511851 eller 2174 8851

Max. 28 personer, så overhold tidsfristen.

Denne eftermiddag koster 60 kr.

Gruppen bag Fredagshjørnet:

Jane Lenler-Eriksen  (tlf. 28142192 eller 97102152)

Gurli Bräuner  (tlf. 97101704)

Signe Madsen  (tlf. 27486148)

Tove Jensen (tlf. 27511851)

Thorvald Jensen  (tlf. 2174 851)

Knud C. Nielsen (tlf. 97101553 eller 50411327)

Johanne Langdal Rindsig (tlf. 97101983)

Helle Bærnholdt (tlf. 24460675)

28. januar 2022

Fredagshjørnet i sognegården d. 28. januar kl. 14.30

Kaj Hartmeyer: Journalist på livstid

1. januar 2022

Nytårsgudstjeneste d.1/1-2022 kl. 16.

Vi byder det nye år velkommen efter gudstjenesten med et glas champagne og et stykke kransekage

24. december 2021

Velkommen til julegudstjeneste i Karup kirke

Juleaftensdag kl. 13.00, 14.30 og 16.00