21-08-2022 kl. 10:30

Fredagshjørnet i sognegården

Fredag d. 25. februar kl. 14.30

1000 og én kilometers eventyr til fods gennem hjertet af Mellemøsten

De 1000 kilometer er distancen jeg, Marcus Hornum Bing, tilbagelagde i Mellemøstens ubarmhjertige natur.

Den éne for alle de gange jeg trådte ind gennem dør og teltdug for at møde næstekærligheden.

Den 19. februar 2019 forlader jeg dansk jord med fly mod Jordans pulserende hovedstad Amman. Jeg vil opleve Mellemøsten  - indefra. Uden hjælp. Til fods. Jeg vil gå fra grænsen mellem Syrien og Jordan over Sinai-halvøen og til det afrikanske kontinent. Gennem hjertet af det Mellemøsten, jeg kun har set på fjernsyn. Jeg vil se islam med egne øjne og mærke muslimernes samfund med egen krop  - er det alt sammen, som jeg bliver fortalt herhjemme?

Mit navn er Marcus Hornum Bing,  jeg har gået 1000 kilometer til fods gennem Mellemøsten. I mit foredrag fortæller jeg om mine oplevelser med mennesker, natur og kultur. Jeg beretter om det forhold til Gud, jeg oplevede i Mellemøsten, og i mig selv. Om hvordan ensomheden nok er enorm som ene mand i ørkenen - men endnu større, når man kommer hjem igen. Jeg fortæller om forberedelserne til to måneder med to par underbukser, en sovepose, et telt og 70 dage under 1000 og én nats stjernehimmel. Og så viser jeg naturligvis en masse billeder og film fra rejsen. Undervejs er der mulighed for samtale og spørgsmål.

I min rygsæk ligger et lille Dannebrog, et felttestamente og et gyldent Rex-mærke, som i hede ørkener, skyhøje bjerge og ruskende regnstorme driver mig frem. I hjertet bærer jeg eventyrlysten og efterhånden tolerancen til at se Mellemøsten med mellemøstlige øjne  -  men med et rødt-hvidt hjerte.

13. oktober 2022

Sangaften med Anne-Mette Sohn

Glæd dig til en aften med den nye højskolesangbog

6. oktober 2022