27-11-2021 kl. 09:30

Dagplejejul

Vielse og kirkelig velsignelse

Dato og tidspunkt

Man henvender sig til en af sognets præster for at træffe aftale om dato og tidspunkt for bryllup.

Samtale

Forud for vielsen mødes parret med præsten for at tilrettelægge dagen. En sådan samtale kan finde sted hos præsten og i kirken eller privat.

Betingelser

For at blive viet i folkekirken skal mindst en af parterne være medlem.

Før brylluppet skal folkeregistret kontaktes, som udsteder en Prøvelsesattest. Prøvelsesattesten er gyldig i 4 måneder fra udstedelsen. Uden gyldig prøvelsesattest må præsten ikke foretage vielsen. Prøvelsesattesten afleveres hos præsten ved samtalen.

Der skal være to vidner til en vielse og disses fulde navne og adresser oplyses også til præsten ved samtalen.

I forbindelse med vielser/velsignelser i Karup kirke er det ikke tilladt at kaste med hverken ris, konfetti, blomster eller noget andet inde i kirken og i våbenhuset. På kirkegården er det kun tilladt at kaste med ris - og kun i begrænsede mængder.

Navneændring på bryllupsdagen - Gratis

Du kan søge om at ændre dit navn på bryllupsdagen, således at du og din ægtefælle får navnefællesskab ved vielsen og navnet kommer til at fremgå af din vielsesattest.

Det sker på www.borger.dk.

27. november 2021

Fredslysgudstjeneste lørdag d. 27. november kl. 9.30

Gudstjeneste ved Herluf Christensen i samarbejde med spejderne og Sct. Georgs Gildet i Karup

26. november 2021