25-11-2017 kl. 09:30

03-12-2017 kl. 10:00

1. søndag i advent

Fødsel, navngivning, dåb

Herunder findes svar på de fleste spørgsmål vedrørende fødsel, navngivning, dåb m.m. Skulle der være yderligere spørgsmål, er man altid velkommen til at henvende sig til sognepræst Helle Bærnholdt på tlf 97101983

Fødsel: jordemoderen foretager sædvanligvis fødselsanmeldelsen. Hvis fødslen er sket uden jordemoder, skal forældrene anmelde den, inden der er gået 14 dage på borger.dk.

Er forældrene ikke gift kan "Omsorgs- og ansvarserklæring" (medfører fælles forældremyndighed) udfyldes med NemlD på borger.dk. Bliver omsorg s- og ansvarserklæring for barnet ikke indgivet senest 14 dage efter fødslen indleder Statsforvaltningen en faderskabssag.

Dåb og navngivning

Alle børn skal have et navn inden for 6 måneder efter fødslen.

Når barnets skal døbes, skal man henvende sig hos en af kirkens præster for at lave aftale om dåbsdag. Der laves også aftale om dåbssamtale forud for dåben mellem forældrene og præsten.

Barnedåb finder i Karup kirke altid sted ved søndags-gudstjenesten.

Hvis dåben ligger senere end barnet er fyldt 6 måneder, skal barnet navngives inden for de første 6 måneder.

Vejledning og oversigt over tilladte navne i Danmark findes på Familiestyrelsens hjemmeside www.familiestyrelsen.dk/navne/

Dåb: Faddere

Til dåben vælger forældrene mindst 2 og højst 5 faddere (dåbsvidner). De eneste krav, der stilles til fadderne er, at de skal være døbt i folkekirken eller i et andet anerkendt kristent trossamfund. Dette for at sikre, at fadderne er en del af den tradition, de med fadderskabet lover at opdrage barnet i. Ved samtalen med præsten oplyses fulde navn og adresse på barnets faddere, så de kan blive skrevet i Kirkebogen.

Voksendåb

Det sker jævnligt at konfirmander eller voksne døbes. Voksendåb kan foregå ved en søndagsgudstjeneste, men kan også foregår som en mere privat andagt i kirken. Henvendelse herom til præsterne.

17. november 2017

Fredagshjørnet i sognegården den 17. november kl. 14.30