30-06-2019 kl. 10:30

28-07-2019 kl. 09:00

6. søndag efter trinitatis søndag

Fredagshjørnet

Alle er hjerteligt velkomne i Fredagshjørnet i sognegården den sidste fredag i måneden kl. 14.30-16.30 (fast tidspunkt - hvis ikke andet er nævnt).

Kaffe, foredrag og hyggeligt samvær er ganske gratis! Så kom og vær med - og tag gerne din nabo med!

Kirkebilen kan bestilles - gratis - ved at ringe til Karup Taxi tlf. 9710 1415 senest 48 timer før den ønskede kørsel.

-------------------------------------------------------------------------------------

Fredag d. 25. januar kl. 14.30:  Giro 413

Karsten Holm, som kommer fra Stjær ved Galten, synger et udpluk af de elskede Giro 413 sange og fortæller historien fra udsendelsens første godt 60 år. De fleste af os har mange minder og stemningsbilleder om ”Giro 413”, hvad enten man er ung eller gammel. ”Giro 413” er også duften af varm middagsmad om søndagen, -flæskesteg, karbonader eller noget helt tredje.

Fredag d. 22. februar kl. 14.30:  Kulturarv, hvad er den for en størrelse

Denne dag er det Jakob Bjerre fra Frederiks, der står for eftermiddagen. Kulturarv, er den noget vi er fælles om, eller er den noget forskelligt for os alle sammen. Hvem er jeg? Hvem har gjort mig til den jeg er? Er der oplevelser i mit liv, der har ændret mig?

Foredraget er krydret med fællessange fra Højskolesangbogen.

Fredag d. 29. marts kl. 14.30:  De fem Halders historie

Få steder i Danmark kan man opleve noget lignende – tre voldsteder og to herregårdspladser i slentreafstand og så oven i købet i et utroligt spændende og og smukt naturområde. Ved eftermiddagens foredrag om Hald´s historie fortæller museumsinspektør Jesper Hjermind om borge og herresæder,       ridder og herremænd, bønder og borgknægte, med utallige billeder.

Der indflettes også fortællinger om de planer, der gennem udgravning, forskning, restaurering og kultur- og naturgenopretning skal fortælle om dette helt unikke stykke lokal- og Danmarkshistorie.

Fredag d. 26. april kl. 14.30:  Kultur- og arbejdsoplevelser fra Vestgrønland

Vi får besøg af Ingerlise og Peder Svinth fra Gjern, der bl.a. vil fortælle om deres seneste kultur- og arbejdsoplevelser, hvor de sidste år arbejdedei et tre mdr. vikariat som sygeplejersker på sygehuset i Aasiaat i Vestgrønland.

Fredag d. 24. maj kl. 13.00- 17.30:  Busudflugt til Lystbækgaard

Lystbækgaard er en gammel hedegård, der ligger i udkanten af Kronheden nær Ulfborg. Gården ejes af Berit Kiilerich, som har sat stuehuset og kostalden i stand og gjort den til et spændende besøgscenter og udflugtsmål.

Der er indrettet værksteder for de gamle hedehåndværk bl.a. forarbejdning af ulden. Berit har en uddannelse som Danmarks eneste kvindelige fårehyrde. Hun driver fåreavl så vel som avl med hyrdehunde, Border Collies. Vi skal opleve det fantastiske samspil, der er mellem hyrdehundene, fårene og hyrden, når de arbejder. Der findes også en gårdbutik, hvor der handles med uld, væve og- strikvarer, lammeskind og egnens specialiteter. Vi nyder en kop kaffe i gårdens cafe med hjemmebagt brød.

Eftermiddagen afsluttes i Ølstrup kirke. Her forventer man, at det stjålne maleri ”Middag i Emmaus” af Emil Nolde er tilbage på sin plads i løbet af foråret 2019.

Denne eftermiddag koster 50 Kr.

Tilmelding senest 15. maj.

Gruppen bag Fredagshjørnet:

Jane Lenler-Eriksen  (tlf. 2814 2192)

Gurli Bräuner  (tlf. 9710 1704)

Signe Madsen  (tlf. 2748 6148)

Knud Nielsen (tlf. 9710 1553)

Tove og Thorvald Jensen  (tlf. 2174 8851)

Helle Bærnholdt  (tlf. 9710 1983 eller 2174 3343)

Ingrid Svarre Elgaard  (tlf. 2126 5002)

23. juni 2019

Konfirmandindskrivning d. 23. juni kl. 10

Indskrivning af det kommede års konfirmander i forbindelse med søndagens gudstjeneste

22. juni 2019