24-08-2019 kl. 08:30

27-08-2019 kl. 15:00

Åbrinken

30-08-2019 kl. 15:00

Fredagshjørnet i sognegården med aftensmaden

Fredagshjørnet

Alle er hjerteligt velkomne i Fredagshjørnet i sognegården den sidste fredag i måneden kl. 14.30-16.30 (fast tidspunkt - hvis ikke andet er nævnt).

Kaffe, foredrag og hyggeligt samvær er ganske gratis! Så kom og vær med - og tag gerne din nabo med!

Kirkebilen kan bestilles - gratis - ved at ringe til Karup Taxi tlf. 9710 1415 senest 48 timer før den ønskede kørsel.

-------------------------------------------------------------------------------------

Fredag d. 30. august kl. 15.00

Pensionist Torben U. Madsen, Frederiks, fortæller denne eftermiddag om et spændende arbejdsliv, bl.a.11 år som Livrist i Dronning Ingrids Hof, som humanitær bombe og minerydder i krigshærgede lande (også tidligere jægersoldat).

Han medtager en lille udstilling af faldskærme, gaver givet af medlemmer af Kongehuset og et par bombe- og minetyper (fri for sprængstoffer).

Denne eftermiddag afslutter vi med fælles spisning ca. kl. 17.30. Pris 60 kr.

Vil man spise med er tilmelding nødvendig senest d. 20. august. Selve mødet er gratis. Gerne på mail: drakenvej24@gmail.com eller tlf. 21748851

Fredag d. 27. september 14.30

Kordegn Erik Nørkjær fra Aulum ­­­­­­­­­fortæller om USA – mulighedernes land

De havde filmstjerner, flotte biler, de byggede rumraketter. Det var det land, han som 17 årig besluttede sig for at se nærmere på.

Han kom til Nebraska, hvor målet var et år på High School. Men rejsen fik ikke hel den start, han havde forventet. Han blev i stedet indlogeret i en lille by hos en streng religiøs familie til et liv, der var meget anderledes end det, han kom fra i Danmark.

Men en dag, hvor han hjalp til i værtsfamiliens radiobutik, kom en ældre herre og inviterede ham med til gudstjeneste i en lille luthersk præriekirke, startet af en gruppe danskere 90 år tidligere. Denne søndag fejrede man  netop 90 års jubilæum i kirken, og den nye danske udviklingsstuderende blev næsten som en selvfølge festens midtpunkt. Dette blev starten på et livslang venskab. Det er, hvad han vil fortælle meget mere om denne fredag i sognegården.

Fredag d. 25. oktober kl. 14.30

Vi skal høre almene vestjyske historier ala ”Lune jyder serveret af Ole Tang fra Skive, der har haft sit arbejdsliv på Skive Folkeblad, men som i 2018 fratrådte for at være fuldtids foredragsholder, fritidsfisker, fodbolddommer, festsangskriver, folkedanser mv.

Dansen er måske en arv fra en mor, der hed Ragna Tang, og som var kendt i det meste af landet som en livsprudlende folkedanseleder gennem mere end 60 år.

Ole Tang der nu er 62 år har sit udgangspunkt i det vestjyske, med skolegang i bl.a. Hvide Sande. Det har over de sidste 15 år givet anledning til en række artikler - seks i alt, som gennem de humoristiske briller kigger på de lokale vestjyske originaler og historier, som han har samlet op på sin vej. Historierne har efterfølgende givet mange indbydelser til foreninger i hele det midt- og vestjyske område - og der er tale om almene historier - a la "Lune jyder", men med navn og adresse på, og alle opsamlet i Vestjylland.

Udgangspunktet er, at tilhørerne skal være i bedre humør, når foredraget slutter, end da det begyndte - og det lykkes som regel.

Fredag d. 22. november kl. 14.30

Tidligere skoleinspektør Helge Andersen, Sunds, fortæller om et levet liv.

Bl.a. har Helge Andersen, sammen med sin kone Bitten ofte taget på vandreture i Pyrenæerne, hvor deres ene datter har et fritidshus. Men de holder lige så meget af at gå herhjemme. F.eks. en vandretur til Flyndersø ved Vinderup.

Det er også lige før, man kommer på en vandretur , når man færdes rundt i parrets have i Sunds. Der er meget at kigge på, bl.a. adskillige forskellige lyngarter. Det er ikke helt tilfældigt, at Helge Andersen af og til tager ud og holder foredrag om lyng rundt hos haveintereserede.

I rigtig mange år har han været engageret i FDF.

Helge og Bitten Andersen elsker at færdes i naturen. Det har givet dem mange skønne oplevelser og glæder, en glæde de gerne vil smitte andre med - og de er meget smitsomme skriver en avis.

Fredag d. 13. december kl. 14.30

En rigtig julehygge eftermiddag med kaffe og kage, snolder, sang/musik, konkurrencer, historie o.lign.

Denne gang på Lucia dag. Måske finder vi nogle Lucia børn, der vil synge for os?

Gruppen bag Fredagshjørnet:

Jane Lenler-Eriksen  (tlf. 2814 2192)

Gurli Bräuner  (tlf. 9710 1704)

Signe Madsen  (tlf. 2748 6148)

Knud Nielsen (tlf. 9710 1553)

Tove og Thorvald Jensen  (tlf. 2174 8851)

Helle Bærnholdt  (tlf. 9710 1983 eller 2174 3343)

Ingrid Svarre Elgaard  (tlf. 2126 5002)

24. august 2019

En god start på fest-dagen

Karup kirke holder byfest-gudstjeneste i festteltet d. 24/8 kl. 8.30

7. juli 2019