Fredagshjørnet

Alle er hjerteligt velkomne i Fredagshjørnet i sognegården den sidste fredag i måneden kl. 14.30-16.30 (fast tidspunkt - hvis ikke andet er nævnt).

Kaffe, foredrag og hyggeligt samvær er ganske gratis! Så kom og vær med - og tag gerne din nabo med!

-------------------------------------------------------------------------------

Program Efterår 2020:

Fredag d. 28. august 15.00

Denne eftermiddag slutter med fællesspisning.

Pris 60 kr.  tilmelding nødvendig senest 16. aug.

Tlf. 2174 8851   mail: drakenvej24@gmail.com

Jørn Christiansen fra Frederiks: "Pilgrimsrejse til Armenien"

Jørn har en lærerbaggrund, men har foretaget sig så meget andet.

Ud fra egne oplevelser kommer Jørn Christiansen i dette foredrag ind på Armeniens betydning som den kristne religions arnested. Armenien rummer det meste af  ”Det gamle Testamente”:  Ararat bjerget – hvor Noah strandede efter Syndfloden, Edens have – Paradis mellem Eufrat og Tigris, Yerevan – hvor Jesus viste sig år 400, Noratus – verdens ældste kristne kirkegård samt utallige øde beliggende klostre. Jørn Christiansen har gennem sine besøg på disse bibelske steder oplevet de stærke og spændende bibelske fortællinger tæt på, samt deres betydning for de nulevende armenere, kristendommen og vores kultur.

Foredraget understøttes af egne billeder, videoer og Armensk musik,

Fredag d. 25. september kl. 14.30

Rita Knudsen, Gl. Rye fortæller.

Rita og Aages sidste dans' sås via skærmen på tv.

I programmerne fik danskerne et unikt indblik i Aage og Ritas kamp for at bevare kærligheden til trods for den ødelæggende demenssygdom, der langsomt men sikkert førte Aages sind ind i tågerne.

Siden Aage døde forrige sommer, hvor han sov stille ind med Rita ved sin side, er der sket en del i enkens liv.

Huset i Gl. Rye er blevet solgt og Rita forsøger at komme videre trods tabet af sit livs store kærlighed.

- Jeg kan ikke helt finde ud af, om jeg skal beskrive det som et tomrum eller en skillevej. Men jeg stod jo overfor at flytte, pakke vores liv sammen og finde ud af, hvad skulle jeg så have med mig i det nye liv, jeg nu skal til at leve, fortalte Rita Knudsen til TV 2.

Fredag d. 30. oktober  kl. 14.30

Sygehuspræst Preben Kok, Vejle: Slip Livet Løs

Foredraget bygger på Preben Koks bog "Slip livet løs", og han taler om at slippe tøjlerne, erkende magtesløsheden og give slip på skyldfølelsen.
Han gør op med en række forestillinger og vaner, som det moderne menneske kæmper med i sin hverdag og illusionen om det perfekte liv. Preben Kok taler om at erkende sårbarheden og slippe ud af kontrolbegrebet - vi skal ikke have styr på det hele. Hvilken rolle spiller troen og kirken i den forbindelse?

Fredag d. 20. november  kl. 14.30

Vi får denne eftermiddag besøg af Valgmenighedspræst Ronald Risvig fra Aulum: ”MATADOR OG KRISTENDOM -  fortællinger om vort liv”

Den folkekære tv-serie Matador er omdrejningspunkt for foredraget, og for en bog - af samme navn - om hvordan de kristne værdier, afspejler sig i hverdagen i det korsbækske miljø. Gennem foredraget kommer vi tæt på Korsbæks borgere, som de lever med intriger, kærlighed og en forløsende humor.  Det er Rosvigs erfaring at foredraget åbner for nye sider for tilhørerne af såvel Matador som kristendom - så det kan forbindes med det enkelte menneskes eget liv. Under den historiske og folkekære fortælling, som vi spejler os i - ligger evangeliet indlejret som en "folkelig prædiken"

"For mig, siger Lise Nørgaard, har det været en fornøjelse at læse bogen om "Matador og Kristendom", der sætter Matador ind i en hel ny sammenhæng. For mange mennesker har gjort deres tanker om Korsbæk og dens borgere, men denne fremstilling er i hver tilfælde original"

Fredag d. 11. december  kl. 14.30

Julehygge

Så skal der som sædvanlig julehygges.

Vi skal ud over kaffen synge en masse, have nogle konkurrencer, en julehistorie og en andagt som afslutning.

-------------------------------------------------------------------------------

Gruppen bag Fredagshjørnet:

Jane Lenler-Eriksen  (tlf. 2814 2192)

Gurli Bräuner  (tlf. 9710 1704)

Signe Madsen  (tlf. 2748 6148)

Knud C. Nielsen (tlf. 9710 1553)

Tove og Thorvald Jensen  (tlf. 2174 8851)

Johanne Langdal Rindsig (tlf. 9710 1983)

Helle Bærnholdt (tlf. 2446 0675)

20. september 2020

Koncert i kirken med sangerinden og harpenisten Mariann Mikkelsen

20. september kl. 19.00 - Fri entré

16. september 2020

Fredagshjørnet i sognegården d. 25. september kl. 14.30

Rita Knudsen, Gl. Rye fortæller: "Rita og Aages sidste dans"

15. september 2020

Fællesforedrag i Frederiks Kulturhus d. 8. oktober kl. 19.00

Jens Gaardbo: "Ikke flere fremskridt,tak!"