19-09-2017 kl. 15:00

01-10-2017 kl. 09:00

16. søndag efter trinitatis

Fredagshjørnet

Alle er hjerteligt velkomne i Fredagshjørnet i sognegården den sidste fredag i måneden kl. 14.30-16.30 (fast tidspunkt - hvis ikke andet er nævnt).

Kaffe, foredrag og hyggeligt samvær er ganske gratis! Så kom og vær med - og tag gerne din nabo med!

Kirkebilen kan bestilles - gratis - ved at ringe til Karup Taxi tlf. 9710 1415 senest 48 timer før den ønskede kørsel.

-------------------------------------------------------------------------------------

Fredag d. 25. august kl. 15.00:  Tidligere skoleleder i Kølvrå Jørn Birkeholm fortæller om "Nullermænd, Yggenykker, Jul i Gammelby og alle de andre"

Jørn vil fortælle om, hvordan det er at skrive for børn, få udgivet bøger og hvad der ligger bag historierne. Her spiller hans egen drengetid og oplevelser stærkt ind.

Denne eftermiddag slutter med fællesspisning. Pris 60 kr.

Spisningen kræver tilmelding senest en uge før til Helle Bærnholdt tlf. 9710 1983 eller Thorvald Jensen tlf. 2174 8851.

Fredag d. 29. september kl. 14.30:  Allan Ploug Sørensen: "Højskolesangen og den gode fortælling"

Livsmodet styrkes med sang og fortælling. Derfor skal stemmerne røres flittigt denne eftermiddag. Vi synger sammen af Højskolesangbogen. Nye og gamle. Vi tænker undervejs lidt nærmere over, hvad vi synger. Hvad står der faktisk? For tit synger vi bare uden at lægge mærke til indholdet.

Ind imellem får vi gode fortællinger i stedet for de nedslående historier, medierne tit er fyldt af.  Et program med stemning, glæde og alvor. Ved klaveret sidder Allan Ploug Sørensen, tidl. sognepræst og højskolelærer.

Fredag d. 27. oktober kl. 14.30:  Rulle Maries roadshow - Pigen med glasknoglerne

Mit navn er Marie Holm Laursen, 19 år gammel og bor i Århus. Jeg lever med det vilkår, at jeg er født med knogleskørhed, hvilket betyder, at jeg har haft omkring 500 knækkede knogler. Sidder nu i en smart elkørestol.

Til hverdag lever jeg et helt almindeligt ungdomsliv med skole, venner, familie og hvad det ellers indebærer. Jeg prøver så vidt mulig ikke at lade min knogleskørhed overtage min hverdag og lytter mindst muligt til den? Det sker, at den får for meget basarm til fester, så det resulterer i en brækket arm, men så har jeg forhåbentlig haft det sjovt indtil da. Jeg rejser rundt med foredraget “Rulle Maries Roadshow”, hvori det gennemgående emne er livsglæde.

Jeg har været medvirkende i:

“Mads, Marie og Kronprinsessen” på DR1 i 2011

“Pigen med Knogler af Glas” på TV2 i 2014

“Glaspigen med Jernviljen – Marie flytter hjemmefra” på i TV2 2015

“Livet + det løse” afsnit 12/2 på TV2OJ i 2016

Fredag d. 17. november kl. 14.30:  Centerleder Elizabeth Gudberg, Silkebord: Ældre om ensom, trods et aktivt liv

Elizabeth Gudberg sad i en styregruppe for et meget stort anlagt projekt til kortlægning af ensomhed blandt borgere over 65 år. Et umiddelbart paradoks. Det viste sig, at mange ældre med et aktivt fritidsliv, alligevel følte sig ensomme. I et land med så mange frivillige foreninger og muligheder for kontakt er ensomhed en realitet for mange. Ved hjælp af undersøgelsens resultater og brug af lydklip, vil hun lægge op til en dialog om emnet og komme med sine bud på, i hvad retning samfundet og borgerne bør gå.

Fredag d. 15. december kl. 14.30:  Julehygge

Der er lagt op til en rigtig hyggeeftermiddag med kaffe, snolder, konkurrencer, julehistorie, sang og musik.

Gruppen bag Fredagshjørnet:

Jane Lenler-Eriksen  (tlf. 2814 2192)

Gurli Bräuner  (tlf. 9710 1704)

Signe Madsen  (tlf. 9710 1047)

Knud Nielsen (tlf. 9710 1553)

Tove og Thorvald Jensen  (tlf. 9710 1851)

Helle Bærnholdt  (tlf. 9710 1983)

Ingrid Svarre Elgaard  (tlf. 2126 5002)

24. september 2017

Høst- og taknemmelig-hedsgudstjeneste den 24. september kl. 10.00