14-12-2018 kl. 14:30

21-12-2018 kl. 15:00

Åbrinken

Fredagshjørnet

Alle er hjerteligt velkomne i Fredagshjørnet i sognegården den sidste fredag i måneden kl. 14.30-16.30 (fast tidspunkt - hvis ikke andet er nævnt).

Kaffe, foredrag og hyggeligt samvær er ganske gratis! Så kom og vær med - og tag gerne din nabo med!

Kirkebilen kan bestilles - gratis - ved at ringe til Karup Taxi tlf. 9710 1415 senest 48 timer før den ønskede kørsel.

-------------------------------------------------------------------------------------

Fredag d. 31. august kl. 15.00:  En dramatisk historie

- Der er desuden fællesspisning denne fredag efter foredraget

En dramatisk historie:

Malthe Broe, nu bosiddende i Thorning, kom for ca. 10 år siden til Danmark som flygtning fra Afghanistan. Denne eftermiddag vil han fortælle om sin dramatiske fortid. En far med en god ledende stilling inden for militæret blev skudt, da han gik imod  korruption i systemet. En mor som senere finder ud af, at hun er blevet gift med en af bagmændene bag faderens mord, en mand der mishandler familien. Derfor flygter moderen og hendes tre børn, undervejs bliver de skilt fra hinanden, og finder aldrig hinanden igen. Malthe kommer alene til Danmark, uden at vide hvor han var havnet.

Denne eftermiddag slutter med fællesspisning (60 kr.)

Tilmelding til middagen nødvendig senest 20. aug. til Helle Bærnholdt (97 10 19 83) eller Thorvald Jensen (21 74 88 51).

Fredag d. 29. september kl. 14.30:  Kunst, der vil noget!

Sogne- og korshærspræst ved Holstebro kirke Søren Nielsen vil fortælle om sin interesse for kunst. Præsten, der også er kunstformidler og ejer af galleriet Kunstformidlingen.dk i Holstebro, vil på sin egen subjektive og helt personlige måde fortælle om kunst, der vil noget! Med vægt på Arne Haugen Sørensen vil han fortælle om nogle af de kunstnere, der har skabt den kunst, der er og har været udstillet i sognegården og måske om skulpturen udenfor på plænen.

Fredag d. 26. oktober kl. 14.30:  En vandretur fra Skagen til Kruså med barnevogn

Anne Helene Jensen fra Vildbjerg kalder sit foredrag: En vandretur fra Skagen til Kruså med barnevogn. Årsagen til denne vanvittige vandretur var, at hun blev nødt til at bevise, at hun efter en hjerneblødning og fem operationer kunne »rettes op« og vende tilbage til en normal tilværelse.

Anne Helene Jensen fortæller levende om, hvorfor og hvordan turen gik med dagsmarcher på 20-25 kilometer. At en ekstra gevinst også blev ægteskabelig redning, gør turen endda mere fantastisk. Desværre har Anna Helene senere mistet sin mand til kræften.

Anne Helene Jensen møder i sognegården frem med sin trofaste følgesvend på turen fra Skagen til Kruså - barnevognen.

Fredag d. 23. november kl. 14.30:  I vikingernes spor til Byzans

I vikingernes spor til Byzans (Sct. Petersborg)

Viborgs domprovst Thomas Frank foretog i efteråret 2017 en kajakrejse på mere en 3000 km. via de russiske floder. Thomas Frank vil i sognegården i Karup fortælle om sine oplevelser på den til tider barske kajaktur og vise billeder og film fra rejsen. Han medbringer muligvis også kajakken og  andet udstyr fra turen, som der vil være mulighed for at stille spørgsmål til. Samtidig vil han dele sine teorier om, hvordan vikingerne foretog deres rejser på de russiske floder.

Fredag d. 14. december kl. 14.30:  Julehygge!

Der er lagt op til en rigtig hygge eftermiddag med kaffe, kage, snolder, konkurrencer, julehistorie, sang og musik.

Gruppen bag Fredagshjørnet:

Jane Lenler-Eriksen  (tlf. 2814 2192)

Gurli Bräuner  (tlf. 9710 1704)

Signe Madsen  (tlf. 2748 6148)

Knud Nielsen (tlf. 9710 1553)

Tove og Thorvald Jensen  (tlf. 2174 8851)

Helle Bærnholdt  (tlf. 9710 1983 eller 2174 3343)

Ingrid Svarre Elgaard  (tlf. 2126 5002)

1. januar 2019

Julens gudstjenester 2018

Få en oversigt over alle de mange gudstjenester, der er i kirken i julen...

18. december 2018