24-04-2018 kl. 15:00

02-05-2018 kl. 19:00

Forårskoncert i kirken

Fredagshjørnet

Alle er hjerteligt velkomne i Fredagshjørnet i sognegården den sidste fredag i måneden kl. 14.30-16.30 (fast tidspunkt - hvis ikke andet er nævnt).

Kaffe, foredrag og hyggeligt samvær er ganske gratis! Så kom og vær med - og tag gerne din nabo med!

Kirkebilen kan bestilles - gratis - ved at ringe til Karup Taxi tlf. 9710 1415 senest 48 timer før den ønskede kørsel.

-------------------------------------------------------------------------------------

Fredag d. 26. januar kl. 14.30:  Lene Friis Thorkildsen: "Med Hjerte og Stok" - At leve med et synstab

Lene Friis Thorkildsen, Sdr. Felding

Emne: "Med Hjerte og Stok" – At leve med et synstab.

Lene er formand for Kristeligt Arbejde Blandt Blinde i Danmark. Tidl. konsulent i Dansk Blindesamfund.

Hun fortæller: Tilhørerne føres via fortælling og digte ind i min verden og ser her igennem en flig af, hvordan det er at leve med et synstab. Jeg er født stærkt svagtsynet - de sidste ca. 18 år har jeg været blind. Jeg lever i blindhedens verden, men har et rigt og dejlig liv med familie og venner - som de fleste andre.

Blindhedens verden er en verden uden visuelle indtryk, men er ellers præcis den samme brogede og farverige verden, som vi alle lever i. Blindhedens verden er én stor sansehave, som opleves ved at føle, smage, lugte og lytte!

Min fortælling krydres med egne digte, som afspejler de tanker og følelser man gør sig som handicappet - og i mit tilfælde som synshandicappet.

Mine digte er udgivet på både tryk og lyd og kan købes.

Fredag d. 23. februar kl. 14.30: Sangeftermiddag med majoren og pastoren

Major Ole Krabbe og tidl. sognepræst Jørgen Frost fortæller om – og vi synger- et lille dusin af Jeppe Aakjærs fortræffelige sange. Der lægges op til en hyggelig og munter eftermiddag – hvor der også bliver mulighed for selv at vælge sange og salmer fra Højskolesangbogen.

Fredag d. 23. marts kl. 14.30:  Musikken og livet i Østeuropa (Rumænien)

Musikpædagog Angela Zaharia Marinescu fortæller om sit liv og opvækst i Rumænien under Nicolae Causescus regime. Hun er uddannet på musikkonservatoriet  i Bukarest.

På grund af de politiske forhold flygtede hun i 1981 til Danmark. Siden 1982 har hun undervist på Holstebro Musikskole. Desuden har hun spillet som solist og arrangeret koncerter rundt i Europa, fungeret som tolk for politiet.

Vi skal høre om musikken og livet i Østeuropa samt forskelle og modsætninger mellem der og her i Danmark, Vesteuropa.

Fredag d. 20. april kl. 14.30:  Forstander Poul Erik Clausen fortæller om, hvad der sker af nyt på Havredal Praktiske Uddannelser

Havredal Praktiske Uddannelser er et samlet, helhedsorienteret tilbud med den overordnede målsætning at støtte og vejlede de unge frem mod en tilværelse som ligeværdige og aktive medborgere med en så stor grad af selvhjulpenhed, som deres individuelle potentialer rækker til. Målsætningen er desuden at klargøre eleven til arbejdsmarkedet på de rette vilkår samt at sikre eleven en bolig, der matcher dennes behov med særligt fokus på et socialt og professionelt netværk og et aktivt og meningsfuldt fritidsliv.

Fredag d. 25. maj kl. 12.30-17.00:  Busudflugt til Brunkulslejrene i Søby

Vi kører til museet ved brunkulslejrene i Søby, hvor vi starter med at nyde kaffen i forsamlingshuset. Her tilslutter vores guide Finn Kristensen sig. Han har haft sin opvækst i området og er derfor den rette til at fortælle om det barske liv der. Desuden ved han alt om historien bag og produktionen af det ”sorte guld ”. Efterfølgende kører vi med bussen ud i området, hvor Finn fortæller om genopretningen af det efterladte golde månelandskab til en enestående smuk natur. Det bliver også lejlighed til at se husene, hvori arbejderne boede med deres familier.

Vi slutter eftermiddagen i Kølkær kirke

Denne eftermiddag koster 50 kr.

Tilmelding til sognepræst Helle Bærnholdt på: 97 10 19 83 eller 21 74 33 43 eller til Thorvald Jensen på: 21 74 88 51.

Gruppen bag Fredagshjørnet:

Jane Lenler-Eriksen  (tlf. 2814 2192)

Gurli Bräuner  (tlf. 9710 1704)

Signe Madsen  (tlf. 2748 6148)

Knud Nielsen (tlf. 9710 1553)

Tove og Thorvald Jensen  (tlf. 2174 8851)

Helle Bærnholdt  (tlf. 9710 1983 eller 2174 3343)

Ingrid Svarre Elgaard  (tlf. 2126 5002)

20. april 2018

Fredagshjørnet i sognegården d. 20. april kl. 14.30