17-09-2019 kl. 15:00

27-09-2019 kl. 16:30

Konfirmandlejr

Nyt om kirketårnet

Skal Karup kirke have et tårn?

af Lotte Boas

Vi løb spidsrod, os, der sidder i tårnudvalget, for at rejse penge til arkitektskitser og præsentation af projektet. Vi var nået dertil, hvor det var nødvendigt at få sat billede på, hvordan et tårn ville komme til at se ud. Hvor mange af os har ikke savnet at have nogle billeder at forholde sig til?

Mange fra det lokale erhvervs- og forretningsliv har fået en henvendelse og et besøg fra os, men det tager lang tid at rejse penge på den måde.

Derfor var vores glæde også meget stor, da vi modtog en henvendelse fra et af de tre arkitektfirmaer, vi havde fået anbefalet, og som vi efter egne undersøgelser fandt gode. Firmaet Vilhelmsen, Marxen og Bech-Jensen a/s skrev, at de havde hørt om vores projekt, og at de gerne ville tages i betragtning, når vi skulle vælge et arkitektfirma til at lede og forestå byggeriet. De henviste til deres store erfaring indenfor kirkebyggerier, og tilbød dernæst vederlagsfrit at møde os for at drøfte omfanget af arbejderne.

Det var en meget interessant henvendelse, selv om det ikke stod helt klart, hvad ”en drøftelse af omfanget af arbejderne” indebar. I uge 2 mødtes vi med dem, og stor var min overraskelse, da de sagde, at det, de ønsker vederlagsfrit at gøre for os, er at lave skitser og en præsentation af projektet for os.

De har nu set kirken og hørt om vores ønsker.

Med stor spænding ser vi frem til vores næste møde med dem, som er d.1. marts.

Vi håber, de skitser, de vil lave, er gode og i overensstemmelse med vores ønsker, og at vi på baggrund af dem kan arbejde videre med projektet.

En af de ting vi meget gerne vil, er snarest at holde en ”åben hus dag”, hvor man netop skal kunne se tegninger af et tårn og kunne snakke med udvalget om ideerne bag og den kommende tids planer.

Noget andet er, at der stadig ligger et stort stykke arbejde foran os. Er vi så heldige, at vi nu har indledt et samarbejde med det arkitektfirma, der kommer til at stå bag et tårn, så skal der stadig indhentes endelig godkendelse fra biskop,

Nationalmuseet og den kgl. bygningsinspektør, og der skal, ikke mindst, findes penge gennem fondssøgning til at gennemføre projektet.

Meget arbejde ligger stadig foran os. Men lige nu, ser det ud som om vi har vind i sejlene!

25. september 2019

De Små Synger den 25. september kl. 9.30

Kom og vær med i Karup kirke

5. september 2019