17-02-2019 kl. 10:00

Fastelavn

Dødsfald, bisættelse, begravelse

Dødsfald

Når et menneske dør, anmeldes dette til - og registreres i - det sogn, hvor den afdøde havde folkeregisteradresse. Ved dødsfald henvender de pårørende sig som regel først til en bedemandsforretning, der så tager sig af alt det praktiske vedrørende anmeldelse af dødsfaldet samt kontakten til præst, kirkegård og/eller krematorium. Man kan også henvende sig direkte til præsten.

Begravelse

Ønskede afdøde at blive jordfæstet, foretages højtideligheden i kirken, hvorefter kisten bæres ud til graven, hvor selve jordpåkastelsen sker.

Bisættelse

Ønskede den afdøde at blive brændt, foretages højtideligheden med jordpåkastelsen i kirken, hvorefter kisten køres til et krematorium. Senere nedsættes urnen på en kirkegård.

Der er mulighed for at få sin aske spredt over havet. For dette skal der søges tilladelse hos kirkeministeriet, Frederiksholms Kanal 21, 1220 København K. Der er også mulighed for at få urnen nedsat i privat grund på over 5000 m2. Der må ikke opsættes sten, og grunden skal herefter fredes.

Samtale

Inden begravelsen/bisættelsen mødes præsten med familien til en samtale, hvor højtideligheden tilrettelægges. Samtalen finder gerne sted i hjemmet, men der er også mulighed for at mødes på præstekontoret.

Gravsted

Man henvender sig til kirkegården, hvor gravstedet ønskes, og vælger gravsted i samråd med kirkegårdens administration.

Uden gejstlig medvirken

Såfremt afdøde var udmeldt af Folkekirken, vil der ikke medvirke en præst ved en evt. højtidlighed. Det sker, at afdøde var udmeldt af Folkekirken, men at de pårørende alligevel ønsker kirkelig begravelse eller bisættelse. I disse tilfælde er det præsten, der efter samtale med famlien afgør, om der skal foretages en sådan kirkelig handling. Præstens afgørelse kan i disse tilfælde ankes til Skifteretten.

22. februar 2019

Fredagshjørnet i sognegården d. 22. februar kl. 14.30

Jakob Bjerre: Kulturarv, hvad er den for en størrelse

15. februar 2019